Villa Sparina

Historien om Villa Sparina började under 1800-talet, då en del av den struktur vi ser idag i själva verket var en jordbruksegendom, byggd av markisen Franzoni i Genova. Det är beläget i vingårdarna i Monterotondo. I hjärtat av det berömda Gavi området.

Gården har en stor vinkällare, som funnits sen ursprunget, och vittnar om den ständigt blomstrande vinproduktionen. En röd-tråd i historien om Villa Sparina är respekten för traditionerna från det förflutna som bibehållits av alla som har ägt egendomen. Men samtidigt anta ett framåttänkande och innovativ strategi för sin tillväxt och kommande generationer. Kvalitet, karaktär och stora viner . Dessa egenskaper summerar Moccagatta familjens vinproduktion.
Villa Sparina har 100 hektar mark, 70 hektar odlas med inhemska druvor, varav 60 hektar är vingårdar omgivna av skog, ventilerade av vindarna från Liguriska havet och exponerade för solen. De har specialiserat sig på Cortese och Barbera viner. De flesta vingårdarna odlas med Cortese druvor och ligger på Monterotondo kullen. 9 hektar vingård odlas med Barbera i byn Rivalta Bormida bland kullarna i Aqui Terme, i Alto Monferrato. Alla Villa Sparinas viner kännetecknas av sin balanserade struktur, övergripande harmoni.

Bland utbudet av viner, lyser Monterotondo speciellt. Den görs av Gavi Cortese druvorna.  Både Gavi och Barbera utmärker sig för sin friska smak. Deras ”Brut” gjord enligt den traditionella metoden ”Champagne” ger ett fräsch och tilltalande vin med bubblor varje år, även den gjord på Cortese druvan.
Piemonte är absolut det område där traditionella värden är starkt bevakade och innovation betraktas ofta med en viss grad av försiktighet och misstro. Men Villa Sparina är inte bara vin. Familjen Moccagatta investerade i att odla en positiv bild och frukterna av deras arbete kan ses idag. Den unika designen av flaskan inspirerar och skapar beundran. Den förenar minnen från det förflutna och samtidigt som den representerar framtiden.
Under de senaste sju åren har Villa Sparina har genomgått mycket stor utveckling. Projektet började som ett hotell inom sektorn vin-turism för främjande av lokala traditioner. Omgiven av böljande kullar i Gavi , utgörs idag Villa Sparina av ”Villa Sparina winery” vin produktionen, ”L’ Ostelliere ” ett charmigt fyrstjärnigt hotell och ”La Gallina” en raffinerad restaurang som specialiserat sig på typiska rätter från området .
Villa Sparina Gården omfattar 100 hektar mark, varav 60 är vingårdar omgivna av skog, ventilerade av vindarna från Liguriska havet och exponeras för solen. De flesta vingårdarna odlas med Cortese druvor och ligger på Monterotondo kullen. Den prestige Villa Sparina och dess själ är i insikten att Monterotondo vin är den mest ädla av de vita vinerna som erhållits med en svår och uppmärksam urval av Cortese DOCG druvor och att Rivalta, som erhållits från 9 hektar vingårdar som odlas med Barbera i byn Rivalta Bormida bland kullarna i Aqui Terme, i Alto Monferrato.

Produktion:

MonteRotondo 5 500 / 0,75l samt 1 500 /1,5l flaskor

Rivalta 6 500 / 0,75l samt 1 500 /1,5l flaskor

Gavi di Gavi 150 000 / 0,75l, 25 000 / 0,375l samt 1 000 /1,5l flaskor

Barbera 6 500 / 0,75l samt 1 000 /1,5l flaskor

Brut 31 500 / 0,75l samt 3 000 /1,5l flaskor

Hemsida Länk